fbpx

Marieke Jansen

Marieke Jansen (1990) is een ondernemer met intense liefde voor haar producten. Marieke heeft sinds dat ze kon lopen al een voorliefde voor oude objecten, dit resulteerde later tijdens haar studie in een enorme liefde voor vintage design meubels.

Marieke studeerde interieur design en heeft daarna aan de Kunstacademie gestudeerd als ruimtelijk vormgever. Ze begon al met meubels inkopen en verkopen in 2011. Nadat ze in 2015 afstudeerde is Marieke fulltime bezig met MARIEKKE vintage. Je kunt dus wel stellen dat haar hobby een beetje uit de hand gelopen is. Minstens een keer per maand speurt zij, samen met haar vriend Jaap, Europa af om unieke stukken te vinden. Vaak komen zij weer met een bus vol nieuwe aanwinsten terug.

Volg Marieke op instagram voor een kijkje achter de schermen bij MARIEKKE vintage en volg hoe ze haar huis ontwierp.

Persoonlijke website: m-ariekejansen.com

Kennis

Alle meubels worden geselecteerd op gevoel door Marieke. Het komt nog wel eens voor dat ze op slag verliefd wordt op een meubel. Maar ze gebruikt voornamelijk haar kennis over stijl, trends en het design tijdens haar zoektocht naar nieuwe stukken. Ze vind het erg belangrijk dat de originaliteit van haar meubels behouden blijft. De producten hebben een eerder leven gehad, het is dus aan Marieke om stukken te vinden met de juiste balans tussen mooie patina en lelijke schade.

Persoonlijk contact

Marieke vindt persoonlijk contact erg belangrijk. Ze vindt het mooi om mensen te ontmoeten met een eigen stijl, waardoor ze een passie delen. Het is dan ook niet ongewoon dat er iemand langskomt en ze niet uitgepraat raken.

Teamspirit is bij MARIEKKE vintage erg belangrijk. Een team waarbij we elkaar inspireren en aanvullen.

Noortje Schevers

Fotografe Noortje (1990) Studeerde in 2010 af aan de Nederlandse Fotovakschool als fotografisch vormgeefster.

Wat fotografie voor haar zo interessant maakt is dat je kunt spelen met licht, schaduw, kleur, lijnen en perspectief. Hierdoor komen materialen en producten het best tot zijn recht. Ook kan Noortje door middel van beeld een verhaal vertellen waardoor ze een product tot leven kan wekken.

Naast fotografie ligt haar passie bij interieur, styling en mode. Alles wat creatief is, is interessant voor haar. Dit alles maakt dat het voor Noortje te gek is om voor MARIEKKE vintage een compleet plaatje te creëeren.

Fotografie

Noortje wil met haar fotografie het product laten zien zoals het ook werkelijk is. Ze creëert een realistisch beeld van de meubels, zodat mensen niet teleurgesteld worden. Zo worden gebruikssporen en eventuele schade altijd getoond en goed beschreven.

Per product beoordeeld Noortje wat interessant is voor op de foto en wat het item uniek maakt.

Website

Wekelijks plaatst Noortje nieuwe unieke vondsten online, waarnaast ze ook nog regelmatig informatie deelt over te gekke designers en producenten.

Instagram

Wil je ons beter leren kennen en wil je op de hoogte gehouden worden van de nieuwste vondsten volg ons dan ook op Instagram.

Inpakken

MARIEKKE vintage vind het heel belangrijk dat producten veilig verzonden worden. Daarom wordt alles met veel zorg ingepakt. MARIEKKE vintage verscheept haar meubels wereldwijd. Binnen de EU worden de objecten met de White Gloves methode vervoerd. Buiten de EU worden alle meubels verpakt en vervoerd in op maat gemaakte, houten kratten. Afspraken over de levering worden altijd eerst persoonlijk besproken.

Pim Smit

Bedrijfsleider Pim (1997) studeerde in 2018 af aan de Technische Universiteit   als Bachelor Industrial Design. Vanaf jongs af aan heeft hij al een fascinatie voor koken en tekenen. Hierbij ging hij altijd op een experimentele wijze te werk. Samen met zijn gevoel voor orde zorgt hij voor een iteratieve, gestructureerde werkomgeving bij MARIEKKE Vintage. Zijn enthousiasme voor design wordt duidelijk wanneer er nieuwe vintage producten binnenkomen. Alle materialen, vormen en lijnen worden dan door hem bewonderd. Pim raakt gefascineerd door tijdloze producten. Naast design en koken haalt hij veel energie uit het maken van reizen.

About Pim

Jaap Maas

Jaap Maas (1978) begon al vroeg rommelmarkten en kringloopwinkels af te lopen. Via oude radio’s, brommers en wielrenfietsen is er één passie en verzameling gebleven; vinyl oftewel platen. Maar er is een tweede passie bijgekomen, toen hij Marieke in 2009 leerde kennen; design meubels en dankzij de vele inkoopreizen die hij maakt voor Mariekke wordt zijn platencollectie nog altijd flink uitgebreid.

Door jarenlang zoeken en kijken naar mooie producten weet hij als geen ander wat iets bijzonder en authentiek maakt. Dit in combinatie met een bijzonder voorliefde voor de lifestyle en muziek uit de jaren zestig en zeventig, maakt het inkopen van de meubelen een feest voor Jaap. Het uiteindelijke doel: Mariekke Vintage tot een parel van de vintage dealers in de wereld maken, waar een unieke kwalitatieve collectie voorop staat.

Research

Jaap vindt het interessant om de levensloop van een product te achterhalen. Zo verdiept hij zich in de geschiedenis van de designer en de oorsprong van het product.

Inkoop

Kiezen voor kwaliteit, dat is wat Jaap belangrijk vindt voor de collectie van MARIEKKE vintage. Daarnaast maakt het team van MARIEKKE vintage het ook mogelijk om op verzoek gehele projecten te voorzien van unieke stukken. Bijvoorbeeld voor een hotel of restaurant. Daarbij houdt MARIEKKE vintage uiteraard rekening met het afgesproken budget. Doordat we een groot netwerk hebben binnen de EU kunnen we binnen een bepaalde stijl en in korte tijd, de juiste meubels inkopen.