fbpx
ionicons-v5-l Gratis levering binnen nederland
ionicons-v5-l Professionele reiniging & reparatie
ionicons-v5-l 14 dagen bedenktijd

Warren Platner bureau met lades, Knoll International

Warren Platner bureau is geproduceerd door Knoll International. Het bureau is ontworpen door Warren Platner in 1973 in de Verenigde Staten. Warren Platner was bekend om zijn luchtige sculpturale ontwerpen, waarmee hij met dit ontwerp een groot contrast maakt. Dit bureau behoort tot de executive collectie van high-end meubels van Knoll International. Dat is aan alles te merken, het bureau is namelijk enorm degelijk gemaakt. Het tafelblad van eiken heeft een leren werkblad dat ondersteund wordt door massieve gepolijste aluminium voeten. Dit bureau is tevens voorzien van twee handige lades die op slot kunnen met de bijbehorende sleutel. De lades zijn ook bekleed met hoogwaardig zwart leer.

Warren Platner bureau maakt deel uit van een serie

Platner ontwierp dit bureau in 1973 samen met dressoirs, opbergkasten en koppeltafeltjes. De voeten van deze collectie zijn geproduceerd in een symmetrische en asymmetrische variant. Dit bureau heeft de asymmetrische voeten.

Architectuur Award

Platner werd bekroond met de Rome prijs voor architectuur in 1955. Maar hij werd met name bekend door de ramen die hij ontwierp voor het Restaurant in het World Trade Center. De Wire serie van Platner’s wordt gezien als het meest iconische meubel ontwerp van Platner.

De conditie van dit Warren Platner bureau

De conditie van dit bureau is erg goed. De voeten zijn opnieuw gepolijst om ze extra te laten glimmen. Deze zijn massief, waardoor ze van erg hoge kwaliteit zijn. Het tafelblad is ook nog in goede staat, maar heeft natuurlijke gebruikssporen, zie foto’s. De massief eiken rand is ook in erg goede staat.

Ontwerper

Warren Platner

Producent

Knoll International

Design periode

1973

Land van herkomst

Verenigde Staten

Conditie

Erg goed

Materiaal

Aluminium, Eiken, Leer

H x B x D

75 cm x 198 cm x 109 cm

Hoogte onderkant tafelblad

69 cm

Kleur

Zwart

 1.100,00

1 op voorraad

  • ionicons-v5-l Gratis levering binnen Nederland
  • ionicons-v5-l Professionele reiniging & reparatie
  • ionicons-v5-l 14 dagen bedenktijd