fbpx
ionicons-v5-l Gratis levering binnen nederland
ionicons-v5-l Professionele reiniging & reparatie
ionicons-v5-l 14 dagen bedenktijd

Warren Platner dressoir, Knoll International

Warren Platner dressoir is geproduceerd door Knoll International. Het dressoir is ontworpen door Warren Platner in 1973 in de Verenigde Staten. Warren Platner was bekend om zijn luchtige sculpturale ontwerpen, waarmee hij met dit ontwerp een groot contrast maakt. Dit dressoir behoort tot de executive collectie van high-end meubels van Knoll International. Dat is aan alles te merken, het dressoir is namelijk enorm degelijk gemaakt. Het blad van eiken heeft een leren toplaag. Het dressoir wordt ondersteund door massieve gepolijste aluminium voeten. Dit dressoir heeft 2 grote lades en 2 kleine lades. De deuren zijn voorzien van een werkend slot met bijbehorende sleutel.

Warren Platner dressoir maakt deel uit van een serie

Platner ontwierp dit dressoir in 1973 samen met bureau’s, opbergkasten en koppeltafeltjes. De voeten van de bureau’s zijn geproduceerd in een symmetrische en asymmetrische variant.

Architectuur Award

Platner werd bekroond met de Rome prijs voor architectuur in 1955. Maar hij werd met name bekend door de ramen die hij ontwierp voor het Restaurant in het World Trade Center. De Wire serie van Platner’s wordt gezien als het meest iconische meubel ontwerp van Platner.

De conditie van dit Warren Platner dressoir

De conditie van dit dressoir is erg goed. De voeten zijn opnieuw gepolijst om ze extra te laten glimmen. Deze zijn massief, waardoor ze van erg hoge kwaliteit zijn. Het blad is ook nog in goede staat, maar heeft natuurlijke gebruikssporen, zie foto’s. De massief eiken rand is ook in erg goede staat.

Ontwerper

Warren Platner

Producent

Knoll International

Design periode

1973

Land van herkomst

Verenigde Staten

Conditie

Erg goed

Materiaal

Aluminium, Eiken, Leer

H x B x D

66 cm x 149 cm x 51 cm

Kleur

Zwart

 1.500,00

Uitverkocht

  • ionicons-v5-l Gratis levering binnen Nederland
  • ionicons-v5-l Professionele reiniging & reparatie
  • ionicons-v5-l 14 dagen bedenktijd