fbpx
ionicons-v5-l Gratis levering binnen nederland
ionicons-v5-l Professionele reiniging & reparatie
ionicons-v5-l 14 dagen bedenktijd

Peter Hvidt en Orla Mølgaard Nielsen salontafel model 515

Peter Hvidt en Orla Mølgaard Nielsen salontafel geproduceerd door France and Son in de jaren ’50. Ontworpen door het bekende duo Peter Hvidt en Orla Mølgaard Nielsen. Deze salontafel behoort tot een van de populairste series in de Deense moderne geschiedenis. Dit model heeft het nummer 515.

France and Son salontafel

De salontafel model 515 is gemaakt van massief teakhout, rotan en messing. Het frame is gemaakt in hoge kwaliteit zoals je zou verwachten van France and Son. De functionaliteit is een belangrijk aspect in dit design, zo heeft de salontafel nog een extra magazine houder. Deze lijkt in de lucht te zweven door de messing houders waaraan deze is gemonteerd. De tafel is gemerkt met het originele logo.

France and Son

France and Son is in 1948 opgericht door de Britse Charles France in samenwerking met zijn Deense zakenpartner Eric Daverkosen. De naam was dan ook France & Daverkosen in het begin. In 1957 kwam de zoon van Charles France erbij, vanaf die tijd heet het bedrijf France and Son. Het bedrijf begon met het produceren van matrassen. Vanuit de matrassen kregen ze het idee om kussen met ijzeren springveren te gebruiken voor minimalistische houten stoelen. Lees hier meer over France and Son..

De conditie van deze salontafel model 515

De conditie van deze Peter Hvidt en Orla Mølgaard Nielsen salontafel is erg goed, met minimale gebruikssporen. De tafel is gereinigd en het blad is professioneel behandeld en van houtolie voorzien.

Ontwerpers

Peter Hvidt en Orla Molgaard Nielsen

Producent

France and Son

Design periode

1950 – 1959

Land van herkomst

Denemarken

Conditie

Erg goed

Materiaal

Messing, Rotan, Teak

Kleur

Bruin

H x Diameter

50 cm x 100cm

Hoogte onderkant tafelblad

48 cm

 740,00

Uitverkocht

  • ionicons-v5-l Gratis levering binnen Nederland
  • ionicons-v5-l Professionele reiniging & reparatie
  • ionicons-v5-l 14 dagen bedenktijd