fbpx
ionicons-v5-l Gratis levering binnen nederland
ionicons-v5-l Professionele reiniging & reparatie
ionicons-v5-l 14 dagen bedenktijd

Diamond chair door Harry Bertoia jaren ‘50

Deze Diamond chair is ontworpen door de Amerikaanse ontwerper Harry Bertoia in het jaar 1952. De Diamond chair is geproduceerd door Knoll International en is een echte klassieker. De Diamond chair is gemaakt van gelast staal en was ooit onderdeel van een zeer succesvolle meubelcollectie van Harry Bertoia. De Harry Bertoia Diamond chair is een erkend mid-century modern meubelstuk en past zeer goed in een modern interieur.

Deze fauteuil heeft de prachtige kleur wit en is een vroege editie uit 1950 – 1965. De bekleding en het schuim is vernieuwd heeft de kleur donker grijs. De stof is een Charcoal Bouclé van Chase Erwin.

Wie is Harry Bertoia?

Op vijftienjarige leeftijd kreeg hij de keuze om in Italië te blijven of om naar Detroit in Amerika te gaan. Harry Bertoia koos voor het laatste. Samen met zijn oudere broer, Oreste, vertrok hij en zag hij het avontuur tegemoet. Na het leren van alle dagelijkse bezigheden en natuurlijk de taal ging hij naar de Cass Technical High School, waar hij kunst en design studeerde. Tevens leerde hij daar alles over de vaardigheden die komen kijken bij het maken van handgemaakte sieraden. Lees meer…

De conditie van deze Diamond chair

De conditie van deze stoel is zeer goed. Het frame heeft weinig gebruikssporen, de bekleding is in nieuwe conditie met natuurlijk geen gebruikssporen. Het foam aan de binnenzijde is ook nieuw.

 

Ontwerper

Harry Bertoia

Producent

Knoll International

Land van herkomst

Amerika

Design periode

1952

Conditie

Uitstekend

Materiaal

Boucle, Metaal

Kleur

Grijs

H x B x D

75 cm x 85 cm x 45 cm

Zithoogte

42 cm

 1.240,00

1 op voorraad

  • ionicons-v5-l Gratis levering binnen Nederland
  • ionicons-v5-l Professionele reiniging & reparatie
  • ionicons-v5-l 14 dagen bedenktijd