fbpx
ionicons-v5-l Gratis levering binnen nederland
ionicons-v5-l Professionele reiniging & reparatie
ionicons-v5-l 14 dagen bedenktijd

Le Bambole tweezits bank ontworpen door Mario Bellini

Le Bambole tweezits bank ontworpen door Mario Bellini tussen 1970 en 1972 voor de Italiaanse design producent B&B Italia. Het ontwerp is begonnen met een winkeltas vol vulling die op de grond gezet werd en hiermee een andere vorm kreeg. In een gedeeld onderzoek tussen de ontwerper en het R&D afdeling van B&B Italia veranderde het ontwerp in de vorm van een kussen. Deze 2 zitter wordt ook wel de “Bibambola” genoemd.

De prototypes waren gevuld met de voorloper op memory foam, hierna is er een metalen frame geïntegreerd om de bank extra stevigheid te geven. Het metalen frame is later weer vervangen door enkel een schuim vulling. Deze 2 zitter beschikt nog over een originele metalen frame, wat betekend dat het een vroege variant is. Deze Le Bambole bank is opnieuw gestoffeerd met vintage cognac leer.

De bank is gelabeld met het logo van de producent B&B Italia. De Le Bambole collectie ontving de industrieel design prijs “Compasso d’Oro” in 1979. Mario Bellini staat bekend om zijn kussen-vormige ontwerpen zoals ook de Camaleonda.

De conditie van deze vintage Le Bambole tweezits bank door Mario Bellini

De conditie van deze Le Bambole 2 zitter is uitstekend. De bank is opnieuw bekleed met vintage cognac leer en heeft geen gebruikssporen. De zitting is nog erg stevig.

Ontwerper

Mario Bellini

Producent

B&B Italia

Land van herkomst

Itali├ź

Design periode

1970 – 1979

Conditie

Uitstekend

Materiaal

Leer, Metaal

Kleur

Cognac

H x B x D

72 cm x 170 cm x 85 cm

Zitdiepte

47 cm

Zithoogte

41 cm

 6.500,00

Uitverkocht

  • ionicons-v5-l Gratis levering binnen Nederland
  • ionicons-v5-l Professionele reiniging & reparatie
  • ionicons-v5-l 14 dagen bedenktijd