fbpx
ionicons-v5-l Gratis levering binnen nederland
ionicons-v5-l Professionele reiniging & reparatie
ionicons-v5-l 14 dagen bedenktijd

Peter Hvidt en Orla Mølgaard Nielsen 2 zits bank

Peter Hvidt tweezits bank geproduceerd door France and Son in de jaren ’60. Ontworpen door het bekende duo Peter Hvidt en Orla Moolgard Nielsen. Deze tweezits bank behoort tot een van de populairste banken series in de Deense moderne geschiedenis. Dit model heet Minerva.

Peter Hvidt tweezits bank

De Peter Hvidt slaapbank is gemaakt van massief teakhout, het frame is gemaakt in hoge kwaliteit zoals je zou verwachten van France and Son. De functionaliteit is een belangrijk aspect in dit design. Deze slaapbank is gestoffeerd in het groen. De bank kan op aanvraag opnieuw gestoffeerd worden, met keuze uit ons ruime stoffen assortiment. Met onder andere stoffen van Kvadrat, Kobe, Alcantara, Zimmer – Rohde, eigen inbreng is ook mogelijk. Verder beschikt de bank over een origineel kussen met metalen veren. Deze kan ook op aanvraag vervangen worden door schuim.

De conditie van deze Peter Hvidt tweezits bank is erg goed, met minimale gebruikssporen.

France and Son

France and Son is in 1948 opgericht door de Britse Charles France in samenwerking met zijn Deense zakenpartner Eric Daverkosen. De naam was dan ook France & Daverkosen in het begin. In 1957 kwam de zoon van Charles France erbij, vanaf die tijd heet het bedrijf France and Son. Het bedrijf begon met het produceren van matrassen. Vanuit de matrassen kregen ze het idee om kussen met ijzeren springveren te gebruiken voor minimalistische houten stoelen. Lees hier meer over France and Son..

Ontwerpers

Peter Hvidt en Orla Molgaard Nielsen

Producent

France and Son

Design periode

1960 – 1969

Land van herkomst

Denemarken

H x B x D

84 cm x 128 cm x 77 cm

Zithoogte

41 cm

Conditie

Erg goed

Materiaal

Stof, Teak

 1.640,00

Uitverkocht

  • ionicons-v5-l Gratis levering binnen Nederland
  • ionicons-v5-l Professionele reiniging & reparatie
  • ionicons-v5-l 14 dagen bedenktijd
Categorieën: ,